Äkta kärlek kommer inifrån

FÖRSÄKRINGSBOLAGET NETVIQ var då ett nystartat bolag med rötter i Kinnevik-koncernen. Försäkringsbolaget satsade på den yngre publiken som nyligen fått sitt första boende. Man visade några reklamfilmer på unga studerande par som intygade vilket klokt val det var att välja just Netviqs hemförsäkring. Förnuft är dock inte alltid så effektivt och naturligtvis var filmerna inte särskilt framgångsrika.

HÅKAN NYBERG OCH EMIL FRID på Abbey Norm hade en helt annan idé. Mycket roligare att skoja om den första stora kärlekens konventioner och könsroller. Vi skapade drömprinsen Göran.

VART GÖRAN KOMMER IFRÅN är det ingen som vet. Yvonne och Göran är till utseendet mycket olika, så man kan ju undra vad de har gemensamt. Men äkta kärlek kommer inifrån och Göran och Yvonne älskar varandra för deras inre egenskaper. Göran är nämligen en superkille, en "perfekt" kille. En sådan som vi andra män hatar i lönndom. Göran har naturligtvis ett välbetalt jobb som han sköter med enkelhet eftersom han är en man med charm, karaktär och kapacitet. Därför har han mycket tid över till Yvonne och deras gemensamma intressen. Göran ordnar ofta generösa grillfester för deras stora vänskapskrets, och grannarnas barn kör han gärna till skolan varje dag. Naturligtvis är Göran också reservofficer, och i hans stiliga flygaruniform ägnar han sig gärna åt fallskärmshoppning tillsammans med sin älskade Yvonne. Men mest gillar de att sitta hemma och kramas i soffan där Göran har ordnat allting så perfekt för henne. Yvonne behöver inte ens tänka på hemförsäkringen – det har Göran redan ordnat på bästa sätt.

HÅLL MED OM ATT CHARM OCH HUMOR är mer tilltalande än list och logik. Hur ofta får man inte fått höra ordet "SMART" nuförtiden? Smarta genvägar, smarta manicker, smarta sätt att slippa möta varandra som verkliga människor. Det som ändå funkar bäst – om jag får sammanfatta min yrkeserfarenhet – är reklam som bjussar. Hjärta och humor. Generositet. För när man har vunnit publikens hjärtan, då vet man att man har lyckats.

© 2015 Design Carl Sandberg

• Nytorgsgatan 11b • 116 22 Stockholm 

• info@designcarlsandberg.se • 076 - 871 95 98