Inte bara för sjuklingar...

NETDOKTOR.SE ÄR EN VÄLKÄND PORTAL för allmänheten om sjukdomar och hälsofrågor. Ett antal läkare och experter är knutna till sajten och innehållet håller alltid hög kvalitet. Man kan även ställa frågor och delta på olika sätt i aktuella patientundersökningar. Netdoktor.se är reklamfinansierad, mestadels av läkemedelsindustrin. Ju högre trafik desto större annonsförsäljning.

BONNIER HADE NYLIGEN köpt sig ett betydande delägarskap mot fritt mediautrymme i en stor variation av annonsmedier. Nu ville Netdoktor använda detta utrymme för att öka trafiken.

PUBLIK SOM SÖKER SIG TILL NETDOKTOR gör det främst för aktuella hälsoproblem av något slag, och följaktligen är sajten seriös och ganska knastertorr. För att öka trafiken – menade vi – behövde vi även locka till oss den friska publiken. Och för att lyckas med detta kunde vi inte längre förlita oss på saklighet och förnuft. Det vore för tråkigt helt enkelt, och tristess har liten attraktionskraft.

ATTRAKTIONSKRAFT HAR DÄREMOT lek och energi! För en kommunikatör och konceptutvecklare var det hela en drömsituation. Vi hade inte bara massor med mediautrymme att använda oss av – vi kunde dessutom dela upp utrymmet i mindre format och på så sätt skapa en oändlig långrev av smaskiga beten. För även om inte alla ämnen intresserade varje läsare så var det alltid något som väckte nyfikenhet, och vips så hade vi nya besökare. Även om vi skojade om ämnet så fanns alltid en yrkeskunnig förklaring. Annonserna var enkla att producera så styckekostnaden var liten. Jag skrev och illustrerade typ 5 - 6 annonser om dagen och dessutom föreslog vi en kul spelidé – ett pris som man skulle kunna vinna. Trafiken ökade med rekordfart. Jättekul!

VILKEN FICK FLEST KLICK? Svar: "39. Smittar munsår via kyssar?"

• Här har du förresten PRO-versionen – bara för läkare och personal.

© 2015 Design Carl Sandberg

• Nytorgsgatan 11b • 116 22 Stockholm 

• info@designcarlsandberg.se • 076 - 871 95 98