Att utgå från logik och göra den publik

ETT KONCEPT KAN VARA i stort sett vad som helst. Det kan vara en affärsidé eller en produkt, kanske en helt ny uppfinning. Eller en tjänst eller en smart webfunktion eller ett läkemedel eller bara fröet till en snilleblixt som på något sätt ska fylla en funktion. Ofta är ett koncept inte helt färdigslipat och redo för marknaden.

TILL OSS VÄNDER MAN SIG när man har ett koncept som behöver ett extra vitaminpiller. Vi har stor vana vid konceptutveckling i många olika former. Ofta fungerar vi som ett bollplank. Vi gör också analyser och värderingar. Men vi ger inte bara fina råd – vi utarbetar fullt fungerande lösningar som hjälper dig att nå dina mål. Vi skriver och formger ditt koncept, vi utvecklar delkoncept, vi hjälper dig med säljaktiviteter, målgruppsanpassningar och produktutveckling. Och vi förmedlar olika specialister beroende på vad du behöver. I stort sett stöttar vi dig med allt som kan ingå i ett strategiskt och lukrativt affärstänk.

SYFTET ÄR ATT DU ska uppnå dina mål, komma uppåt i karriären, sprida ditt budskap bättre, placera dig bättre på marknaden, bli mer uppskattad, och – om du vill – öka dina inkomster. Därför är det klokt att du formulerar din ambitionsnivå tills vi ses så vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

ATT ATTRAHERA MÄNNISKOR och vinna deras sympatier kräver oftast något mycket mer än siffror och grafer. Konceptutveckling handlar om att möta människor så som de är: Kaotiska, irrationella, oroliga, kärleksfulla, generösa, uttråkade, roliga... Ja, allt som det innebär att vara människa.

KONCEPTUTVECKLING ÄR JÄTTEKUL och en smula galenskap – eller åtminstone modet att bryta konventionerna – har man ofta nytta av. Av alla hundratals koncept som jag själv eller duktiga kollegor har medverkat i kan jag sammanfatta två starka framgångsrecept:

A. Bjussa på dig själv. Ta inte dig själv och ditt företag på för stort allvar. Humor, charm och generositet kommer man långt med.

B. Gläds åt människors intelligens. Lyssna mer, prata mindre, och glöm inte att din publik gillar att själva få ”knyta ihop säcken”. (De flesta av oss är mestadels så ivriga med att framhäva oss själva att vi varken ser eller hör dem vi vill bygga relationer med). Kittla deras hjärnor. Få dem att känna sig intelligenta. De kommer älska dig.

© 2015 Design Carl Sandberg

• Nytorgsgatan 11b • 116 22 Stockholm 

• info@designcarlsandberg.se • 076 - 871 95 98